کد خبر: 102309
A

محمد رضا قدیر: احتمال چرخش ویروس انگلیسی در قم دور از انتظار نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: با توجه به اینکه استان قم در شاهراه مواصلاتی 17 استان قرار دارد، امکان شیوع کرونای انگلیسی هست و در برخی نقاط کشور دیده شده است اما مورد مثبت در قم مشاهده نشده است.

محمد رضا قدیر: احتمال چرخش ویروس انگلیسی در قم دور از انتظار نیست

به گزارش دیده بان ایران؛ محمد رضا قدیر در نشست خبری که در تالار امام علی (ع) دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه یکسال از اعلام تشخیص ویروس کرونا در قم می گذرد، اظهار کرد:30 بهمن ماه سال گذشته در حالی که تنها دو روز به برگزاری انتخابات باقی مانده بود، تشخیص ویروس کرونا از سوی نظام سلامت بدون هماهنگی با هیچ نهاد و یا سازمانی اعلام شد و این نشاندهنده این است که نظام سلامت در مقابل حفظ جان و سلامتی مردم بسیار جسورانه عمل می کند.

وی با تاکید براینکه در نخستین روزهای مواجهه با ویروس کووید 19 با مشکلات بسیاری مواجه بودیم اما کادر درمان به عنوان مدافعان سلامت در این میدان رزم قهرمانانه جنگیدند، تصریح کرد: نیروهای جهادی مانند روزهای جنگ وارد میدان شدند و کادر درمان را یاری کردند.

دکتر قدیر با اشاره به شمار کسانی که از ابتدا تا کنون بر اثر ابتلا به این ویروس کرونا در قم بستری شدند، تصریح کرد: در این مدت حدود 46 هزار نفر در بیمارستان های قم بستری شدند که از این شمار 45 هزار نفر بهبود پیدا کردند و حدود  1500 نفر به صورت قطعی براثر ابتلا به این ویروس جان خود را در استان قم از دست دادند.

وی اضافه کرد: بیماری که با علائم کرونا در بیمارستان پذیرش می شوند، در بدو امر به‌عنوان بیمار مشکوک به کرونا بستری می‌شود که پس از انجام‌ تست پی سی آر، اگر جواب تست مثبت باشد،‌ بیمار کرونا مثبت و قطعی است و اگر منفی باشد، بیمار مشکوک به کرونا محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به اجرای موفق طرح شهید سلیمانی در قم، عنوان کرد: در اجرای این طرح  بیماران کرونا مثبت ره‌گیری هوشمند می‌شوند و افرادی که به مراکز منتخب سرپایی مراجعه می‌کنند، در مدت زمان 20دقیقه جواب تست کرونای آن‌ها آماده و تکلیف همراهان بیمار نیز مشخص می‌شود.

وی با اشاره به شمار افرادی که در اجرای این طرح مورد غربالگری قرار گرفتند، تصریح کرد: از ابتدای اجرای این طرح در قم  تاکنون 132هزار و 600 نفر در طرح شهید سلیمانی غربالگری شدند ودر مراکز منتخب نیز12 هزار و 363 تست انجام شده است.

قدیر در بخش دیگری از سخنان خویش ضمن ابراز نگرانی از ساده انگاری برخی از مردم نسبت به ویروس کرونا، گفت: آنچه که مهم است و باید بدانیم این است که کرونا تمام نشده و تا پایان انجام واکسناسیون باید پروتکل ها ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه ویروس جهش یافته انگلیسی در برخی شهرهای کشور کشف شده است، تصریح کرد: چند نمونه از شهر قم نیز برای تشخیص نهایی  به تهران ارسال شده است اما تاکنون هیچ‌ مورد مثبت گزارش نشده است.

قدیر با تبیین ماهیت ویروس کرونای انگلیسی، گفت: این ویروس جهش یافته قدرت سرایت و مرگ و میر بیشتری دارد و اغلب جوان‌ترها را درگیر می‌کند.

وی با بیان اینکه قم محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است،‌ عنوان کرد: احتمال ابتلا و چرخش ویروس انگلیسی در استان قم دور از انتظار نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به وضعیت استان قم در مقابل ویروس کرونا گفت: در چند روز گذشته آمار بستری ها با افزایش قابل توجهی مواجه نشده است اما شاهد افزایش قابل توجه پذیرش بیماران به صورت سرپایی بودیم.

وی با هشدار جدی نسبت به خطر خیز بعدی کرونا در قم، عنوان کرد: در وضعیت حال حاضر، اگر بهداشت رعایت نشود شاهد خیز بعدی کرونا خواهیم بود و اگر پیک بعدی کرونا رخ دهد،‌ با توجه به جهش یافته بودن ویروس،‌ وضعیت بحرانی‌تر از گذشته خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم  در ادامه سخنان خویش به تزریق موفقیت آمیز مرحله نخست واکسن کرونا در قم اشاره و بیان کرد: در مرحله نخست 380 دوز برای 190 نفر از کادر درمان شاغل در بخش های کرونایی مراکز درمانی تزریق شد و خوشبختانه واکنش قابل توجهی را شاهد نبودیم.

وی با تاکید براینکه مرحله دوم تزریق واکسن نیز به زودی انجام می‌شود، گفت: ادامه تکمیل واکسیناسیون کادر درمان به زودی احنجام می شود و در ‌مرحله سوم افراد پرخطر دارای بیماری زمینه‌ای و جانبازان بالای 50 درصد واکسینه خواهند شد.

قدیر با اشاره به این‌که با هر نوع تجمع و بازگشایی مراکز آموزشی مخالف هستم،‌ بیان کرد: در حال حاضر مدارس با ظرفیت محدود و اختیاری فعال هستند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آن‌ها ضروری است؛ ولی توصیه می‌کنیم تمام کلاس‌ها به‌صورت مجازی و غیرحضوری باشد،‌ زیرا احتمال انتقال و ابتلا در مدارس و مراکز دانشگاهی بالاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که حدود هزار و 600تخت بیمارستانی در قم فعال است، گفت: در حال حاضر به ازای هر یک هزار نفر 1.6 تخت در قم وجود دارد.

قدیر با بیان این‌که تا سال 1404 حدود ‌هزار و 500 تخت دیگر اضافه می شود، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از بیمارستان ‌هزار تختخوابی خاتم،‌ 180 تختخوابی مادر و 300تختخوابی نور،‌ تعداد تخت در سال 1404 به ازای هر ‌هزار نفر 2.6خواهد بود.

منبع: قم نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر