?>
کد خبر: 219705
A

پوتین در آچمز سیاست ترامپ؛ کرملین با توافق آتش‌بس اوکراین چه خواهد کرد؟

در روسیه، هیچ‌کس دو ماه پیش انتظار نداشت که دونالد ترامپ این‌همه امتیاز به کرملین بدهد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را در پخش زنده تلویزیونی تحقیر کند.

پوتین در آچمز سیاست ترامپ؛ کرملین با توافق آتش‌بس اوکراین چه خواهد کرد؟

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ نشریه اسپانیایی ال پائیس، در تحلیلی مفصل به این موضوع پرداخته و می‌نویسد: با وجود آن آغاز امیدوارکننده، با پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه واشنگتن و تسلیح مجدد کی‌یف، این رابطه ایده‌آل میان رئیس‌جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین ناگهان دچار شکاف شد. حالا بسیاری از روس‌ها دوباره قانع شده‌اند که ایالات متحده همچنان همان دشمن قدیمی است. کرملین برای پاسخ دادن عجله‌ای ندارد، اما آشتی دادن ترامپ – که به‌شدت می‌خواهد پرونده اوکراین را ببندد – با صدها هزار روسی که جان خود را در جنگ اوکراین فدا کرده‌اند، کار ساده‌ای نخواهد بود.

پوتین در ۲۳ فوریه، یک روز پیش از سومین سالگرد جنگ، گفت: «ما آماده گفت‌وگو با دولت جدید آمریکا درباره بحران اوکراین هستیم. مهم‌ترین مسئله این است که به ریشه‌های این بحران پرداخته شود. ما برای منافع روسیه و مردم روسیه خواهیم جنگید؛ این هدف و معنای عملیات ویژه نظامی ماست.» او هفته گذشته بار دیگر به بیوه‌ها و مادران سربازانش وعده داد که از آنچه «مال ماست» کوتاه نخواهد آمد. رئیس‌جمهور روسیه روز چهارشنبه به‌طور غیرمنتظره از یک مرکز فرماندهی در منطقه کورسک بازدید کرد و برخلاف معمول، یونیفرم نظامی به تن داشت – هم‌زمان با اینکه پیشنهاد آتش‌بس روی میز است. او در آنجا به نیروهایش دستور داد تا بقایای نیروهای اوکراینی که در ماه اوت به کورسک حمله کرده بودند را نابود کنند. روسیه ادعا می‌کند که کنترل ۸۶ درصد از مناطقی را که پیشتر اشغال کرده بود، بازپس گرفته است.

مقام‌های روسیه و رسانه‌های وابسته به کرملین، با احتیاط به این چالش واشنگتن پاسخ داده‌اند. تنها تعداد کمی از سیاستمداران جرأت کرده‌اند به این موضوع اشاره کنند که پیشنهاد ترامپ، در ظاهر، با موضع کرملین در ماه‌های اخیر که بر تحقق کامل اهدافش در اوکراین تأکید دارد، تناقض دارد. کنستانتین کُساچِف، نایب‌رئیس شورای فدراسیون روسیه، تأکید کرد: «هر توافقی باید بر اساس شرایط ما باشد، نه شرایط آمریکا.» او همچنین مدعی شد که نیروهای روسیه در میدان نبرد ابتکار عمل را در دست دارند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، تلویحاً گفت که مسکو بدون در نظر گرفتن طرف‌های دیگر درگیری، تصمیم مناسب را خواهد گرفت. او در مصاحبه‌ای در این رابطه گفت: «موضع روسیه در خارج از کشور و از طریق توافقات یا تلاش‌های دیگران شکل نمی‌گیرد. موضع روسیه در داخل فدراسیون روسیه تعیین می‌شود.»

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر