کد خبر: 217010
A
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران خبر داد؛

شبکه شتاب‌نگاری زلزله در تهران تکمیل شده است/ نیاز به ۲.۱ میلیارد دلار برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های پایتخت + فیلم

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تکمیل شبکه شتاب‌نگاری زلزله در پایتخت خبر داد و گفت: در یک برنامه ده‌ساله به ۲.۱ میلیارد دلار اعتبار نیاز است تا تمام ساختمان‌های اصلی و مهم شهر همچنین شریان‌های حیاتی مقاوم‌سازی شوند.

شبکه شتاب‌نگاری زلزله در تهران تکمیل شده است/ نیاز به ۲.۱ میلیارد دلار برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های پایتخت + فیلم

به گزارش خبرنگار دیده‌بان ایران، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران (امروز یکشنبه پنجم اسفند) در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شبکه شتاب‌نگاری زلزله در تهران به‌طور کامل تکمیل شده است.

او با اشاره به روند اجرای این پروژه تاکید کرد: تهران برای پایش سریع زلزله به ۵۰ شتاب‌نگار نیاز داشت که از این تعداد، ۲۴ دستگاه پیش از دوره مدیریتی ما نصب شده بود و ۲۶ دستگاه دیگر نیز در دوران مسئولیت ما تأمین و نصب شد. در حال حاضر، شبکه شتاب‌نگاری تهران به‌طور کامل راه‌اندازی شده است.

نصیری افزود: این سنسورها به یک نرم‌افزار پیشرفته برای تحلیل داده‌های ثبت‌شده نیاز داشتند که تاکنون بیش از ۹۵ درصد پیشرفت داشته و تقریباً تکمیل شده است. این سامانه شامل بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است که طبق قانون، مسئولیت آن بر عهده مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و وزارت علوم قرار دارد. با این حال، شهرداری تهران به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی، به دلیل شرایط اقتصادی دشوار دولت، در این پروژه ورود کرده و اقدامات لازم را انجام داده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران خاطرنشان کرد کرد: برای فعال‌سازی این سامانه، لازم است مؤسسه ژئوفیزیک و وزارت علوم وارد عمل شوند: «در حال حاضر، سامانه نیازمند بررسی و تأیید نهایی از سوی نهادهای مسئول است تا در زمان وقوع زلزله، هشدارهای لازم را به‌درستی صادر کند. ما در حال مذاکره هستیم و امیدواریم این روند با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی همچنین درباره ایمنی ساختمان‌های تهران و روند نظارت بر آن‌ها گفت: وظیفه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، رسیدگی به تک‌تک ساختمان‌های شهر نیست، بلکه ما بر روند ایمن‌سازی کل سازه‌های تهران نظارت داریم. در این زمینه، اولویت با ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه است که ایمنی آن‌ها در حال ارزیابی است.

او با اشاره به روند تکمیل آمارهای ایمنی ساختمان‌ها تاکید کرد: هنوز آمار نهایی در خصوص میزان ایمنی مناطق مختلف تهران مشخص نیست، اما قطعاً مناطقی که دارای ساختمان‌های قدیمی‌تر هستند، نیاز به بررسی بیشتری دارند. تهران در حال تبدیل شدن به یک کارگاه بزرگ ایمن‌سازی است و نسبت به آغاز این دوره مدیریت شهری، وضعیت ایمنی آن بهبود یافته است. با این وجود، هنوز به سطح مطلوب نرسیده‌ایم و این روند باید ادامه پیدا کند.

نصیری در پایان تأکید کرد: در یک برنامه ده‌ساله به ۲.۱ میلیارد دلار اعتبار نیاز است تا تمام ساختمان‌های اصلی و مهم شهر همچنین شریان‌های حیاتی مقاوم‌سازی شوند.

منبع: دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر