کد خبر: 216517
A
دیابتی‌ها بخوانند؛

تأثیر مثبت منجمد کردن نان بر کاهش قند خون

یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد منجمد کردن و سپس یخ‌زدایی و برشته کردن نان سفید باعث می‌شود قندخون افرادی که آن را مصرف می‌کنند به نحو چشمگیری کاهش یابد.

تأثیر مثبت منجمد کردن نان بر کاهش قند خون

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ از چندین دهه پیش، منجمدکردن مواد غذایی روشی رایج بوده است. بسیاری از خانواده‌ها برای تازه نگه‌داشتن مواد غذایی (از ماهی گرفته تا سبزیجات) برای مدت طولانی‌تر، از این روش استفاده می‌کنند.

در برخی موارد، انجماد مواد غذایی ممکن است فوایدی غیرمنتظره داشته باشد؛ مثلاً به نظر می‌رسد نان پس از قرارگرفتن در دمای زیر صفر به روش‌هایی مفید تغییر شکل می‌دهد.

دانشمندان پژوهشی انجام دادند تا دریابند روش‌های مختلف نگهداری و آماده‌سازی نان سفید، بر قندخون افراد پس از مصرف آن چه تأثیری دارد.

گزارش این پژوهش در یوروپی‌یَن جورنال آو کلینیکال نوتریشِن (European Journal of Clinical Nutrition/ مجله اروپایی تغذیه بالینی) منتشر شد.

دانشمندان دریافتند که منجمدکردن و سپس یخ‌زدایی نان سفید باعث می‌شود قند خون افرادی که آن را می‌خورند به طور چشمگیری کاهش یابد. برشته‌کردن (تُست‌کردن) نان قبل از مصرف، نیز به کاهش قندخون منجر می‌شود.

ترکیب این روش‌ها یعنی انجماد، یخ‌زدایی و سپس برشته‌کردن نان به بیشترین کاهش قندخون منجر شد. یافته‌های این پژوهش نشان داد که این روش‌های آماده‌سازی نان سفید احتمالاً به نحو مطلوبی شاخص گلایسمی آن را تغییر می‌دهد.

شاخص گلایسمی یا شاخص قندخونی معیاری است که نشان می‌دهد غذا با چه سرعتی قندخون را افزایش می‌دهد. فقط غذاهایی که حاوی کربوهیدرات هستند شاخص گلایسمی دارند. روغن‌ها، چربی‌ها و گوشت‌ها شاخص گلایسمی ندارند؛ اما می‌توانند بر قند خون افراد دیابتی تأثیر بگذارند.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر