پزشکیان: تهران دیگر امکان ادامه توسعه و زیست مناسب را ندارد
پزشکیان در همایش «روز ملی هوای پاک» گفت: تهران با روند فعلی دیگر امکان ادامه توسعه و حتی زیست مناسب را ندارد. امکان ندارد با منابع موجود دیگر بتوان آب تهران را تامین کرد. این که در کوچه ۱۰ متری و ۲۰ متری ساختمانهای ۱۰ تا ۵۰ طبقه بسازیم، براساس کدام اصول است! این عدم همخوانی منابع و ظرفیتها با مصارف و اقدامات دیگر امکان تداوم ندارد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز دوشنبه در همایش «روز ملی هوای پاک» با شعار «عزم ملی برای هوای پاک با انرژیهای تجدیدپذیر» با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده در این نشست درباره عدم اجرای قوانین و مقررات مربوط به هوای پاک اظهار داشت: مقصر عدم اجرای قانون هوای پاک دولت چهاردهم نیست چرا که این دولت چند ماه است که آغاز به کار کرده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از دلایل عدم اجرای برخی قوانین از جمله قانون هوای پاک عدم تعادل میان منابع و مصارف است، افزود: الفبای توسعه تعادل میان منابع و مصارف است؛ متاسفانه در برنامههای توسعهای که دولت و مجلس و قوه قضائیه با هم پیش بردهاند، تعادل منابع و مصارف رعایت نشده است.
پزشکیان اظهار داشت: دشمنان ما تصور میکنند میتوانند ما را زمینگیر کنند، اما اگر مردم با ما باشند، هیچ قدرتی نمیتواند ما را زمینگیر کند. یادمان باشد که مردم یک گروه و دسته خاص نیستند و همه ملت ایران، مردم ما محسوب میشوند.
پزشکیان با اشاره به اینکه به عنوان مثال تهران با روند فعلی دیگر امکان ادامه توسعه و حتی زیست مناسب را ندارد، تصریح کرد: اجرای هر برنامه توسعه در تهران تسریع حرکت این استان به سمت نابودی است. در حالی که در دیگر نقاط دنیا برای ۱ تا ۲ سانت فرونشست زمین جلسات اضطراری برگزار میکنند، ما با فرونشستهای تا نیم و ۱ متر مواجه هستیم و به راحتی هم از کنار آن میگذریم و از این فراتر برای تداوم این توسعه غلط، سیاستگذاری کرده و قانون هم مینویسیم!
رئیسجمهور اضافه کرد: امکان ندارد با منابع موجود دیگر بتوان آب تهران را تامین کرد. اینکه در کوچه ۱۰ متری و ۲۰ متری ساختمانهای ۱۰ تا ۵۰ طبقه بسازیم، براساس کدام اصول است! این عدم همخوانی منابع و ظرفیتها با مصارف و اقدامات دیگر امکان تداوم ندارد.
رئیسجمهور گفت: تمام نهادها که در حال توسعه زیرساختهای خود در سواحل و شهرهای جنوبی هستند، باید استانداردهای شهرسازی، زیست محیطی و دیگر زیرساختهای مربوط به شهرهای بزرگ را در بالاترین سطح رعایت کنند.
پزشکیان قدم اول در مسیر رفع این معضلات را اصلاح مسیر و سیاستهای توسعه عنوان کرد و گفت: اول باید جلوی تداوم ایجاد ناترازیها را بگیریم. نمیشود همچنان برای خرید گندم ۱۱۰ همت منابع در نظر بگیریم، در حالی که برای خرید گندم مجبور شویم ۲۲۰ همت پول پرداخت کنیم. اینکه در قوانین تاکید شود بیماران سوانح سوختگی باید رایگان درمان شوند و از سوی دیگر در قانونی دیگر تصریح شود که بیماری بدون پول درمان نشود، همخوانی و تطبیق ندارد! اینکه برای درمان رایگان ۱۰ بیمار سوختگی منابع تخصیص داده شود اما ما حداقل ۱۰۰ بیمار داشته باشیم، یعنی مدیریت بلد نیستیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه عدد و رقم دعوا و مناقشه بر نمیدارد و با عدد و رقم و آمار نمیشود چالش کرد، ادامه داد: ما اعلام کردیم که امسال دیگر قرار نیست مازوت بسوزانیم، اما بعد دیدیم که اگر مازوت نسوزانیم، باید گاز خانهها را قطع کنیم؛ اینها در حالی است که مصرف برق و گاز ما ۳ تا ۴ برابر میانگین مصرف کشورهای اروپایی است. ما اجرای برنامههایی را آغاز کردهایم تا بین ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق ایجاد کنیم تا بتوانیم بر مشکل تامین سوخت و نیرو غلبه کنیم، اما تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم این ناترازی رفع نخواهد شد.