کد خبر: 208767
A

ربیعی: نهادهای مدنی را باید امنیت‌زدایی کنیم/ به جای مبارزه با فساد، با فاسدین مبارزه کرده‌ایم

ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد، با تاکید بر این که نهادهای مدنی را باید امنیت‌زدایی کنیم، گفت: یکی از علت‌های عدم توفیق ما در مبارزه با فساد، این بوده است که به جای مبارزه با فساد، با فاسدین مبارزه کرده‌ایم.

ربیعی: نهادهای مدنی را باید امنیت‌زدایی کنیم/ به جای مبارزه با فساد، با فاسدین مبارزه کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار دیده‌بان ایران، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور عصر امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذر) در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد گفت: در دولت خاتمی دبیر مبارزه با مفاسد بودم و اولین ستاد در آن دوره تشکیل شد. چرا وقتی بین حاکمیت و جامعه اختلافات نظر درباره فساد وجود ندارد؟ مجلس عفاف و حجاب قانون می‌گذارد، اما بخشی از جامعه آن را مورد انتقاد قرار می‌دهند.

وی افزود: فساد از بین رفتنی نیست تا وقتی خصوصیات فردی انسان‌ها وجود دارد. چرا موفق نشدیم در مبارزه با فساد؟ به طور کلی رویکردهای ما به توسعه برمی‌گردد. طی سال‌ها معطوف به بقا و بقای مطلوب بودیم. عملا به الزامات توسعه پایبند مبودیم و نگران عواقب و نتایج توسعه هم بودیم.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور ادامه داد: موضوع بر سر بقای خوب و بد است و طبقه متوسط صنعتی و ارتباطات جهانی شکل نمی‌گیرد. بخشی از فساد کنونی به تحریم برمی‌گردد. سیستمی که مدام با تحریک زندگی می‌کند. جربان کارآفرینی در آن وجود ندارد، بلکه رشد واسطه‌گری بستر می‌شود. در حال حاضر رشد واسطه‌گری بالا است. در زندگی در تحریم رانت ایجاد می‌شود و ابزار زیست این‌چنینی فسادزا است.

ربیعی خاطرنشان کرد: تولید فساد ذات چنین سیستمی است. در حالی که حاکمیت و جامعه آن را نمی‌پسندد. علت دوک سیاست گذاری نامناسب است. مانند پدیده فقر و عدالت. واقعا صادق‌تربن امام خمینی (ره) بود که می‌خواست فقر نباشد و عدالت باشد. رهبری هم اینطور است. پس بسیاری از موضوعات به میل ما ربطی ندارد، بلکه به سیاستگذاری بستگی دارد.

وی با تاکید بر این که سیاست‌گذاری کوتاه‌مدت جواب نمی‌دهد و سیاست‌گذاری باید براساس دانش باشد، اظهار داشت: علت بعدی این است که به جای مبارزه با فساد با فاسدین مبارزه کرده‌ایم. بین مبارزه با فاسد و مبارزه با فساد تفاوت وجود دارد. پس از بررسی چند پرونده این کار رضایت بخشی اینجا. می‌کند در سیستم حکومت. این فریبنده و گول‌زننده است.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور گفت: بیشترین بحث‌های فساد و به روند مقابله با فساد لطمه زده سیاسی شدن آن است. به وقت مطرح شدن پرونده‌ها نگاه کنید. این مشخص است که گاه نگاه سیاسی وجود دارد. این نوع مبارزه فساد را عادی‌تر کرده است. تعارض منافع گسترده هم در این موضوع مهم است. 

وی افزود: در گام اول باید سیاست‌گذاری اصولی باشد. سیاست‌گذاری‌ها در مبارزه با فساد تا کنون اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی بود، اما سیاست‌گذاری در این زمینه باید مبتنی بر باید اصلاح ساختار، شفافیت و فرهنگ‌سازی باشد. سیاست‌گذاری فرهنگی، حقوق مردم که اصلاحات ساختاری می‌کند، مورد نیاز است. امیدواریم با تلاش های دولت این اتفاق بیفتد.

ربیعی بیان کرد: نهادهای پرقدرت بدون مسئولیت عامل فساد هستند. حامی کارگزار حمایت می‌کنند استیضاح می‌کنند، فشار می‌آورند که افراد در جایی منصوب شود. نهادهای مدنی را باید امنیت‌زدایی کنیم. 

وی همچنین یادآور شد: تبلیغات فساد یقه‌سفیدان هم مهم است. عامل‌های ناشی موضوع مهمی است که فسادگستر است. نظام بروکراسی آسیب‌خورده به این راحتی درست می‌شود. به طور افقی افراد وارد سیستم شده آمد و هم‌حزبی و خودی‌سالاری کردیم. باید بدون آزمون های استخدامی نباید اقدام کنیم و گزینش‌های محدود کننده سیستم را تهی از نخبگان کرده است.

منبع: دیده‌بان ایران 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر