کد خبر: 197563
A

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل: زمان پاسخ ایران به اسرائیل به دقت تنظیم و با حداکثر غافلگیری انجام می‌شود

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره زمان پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی ایران و ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران گفت: پاسخ ایران به اسرائیل با حداکثر غافلگیری انجام خواهد شد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل: زمان پاسخ ایران به اسرائیل به دقت تنظیم و با حداکثر غافلگیری انجام می‌شود

 به گزارش سایت دیده بان ایران؛  «امیر سعید ایروانی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه و در پاسخ به این پرسش که آیا ایران از حمله به رژیم صهیونیستی خودداری می‌کند تا مذاکرات آتش‌بس ادامه یابد؟ گفت: «زمان پاسخ ایران به دقت تنظیم خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که این اتفاق در لحظه‌ای از حداکثر غافلگیری رخ می‌دهد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه قطری «الجزیره» افزود: «واکنش ایران باید متجاوز را به دلیل اقدام تروریستی و نقض حاکمیت ملی ایران مجازات و توانایی بازدارندگی ایران را تقویت کند تا باعث پشیمانی عمیق در رژیم اسرائیل شود و بدین ترتیب به‌عنوان بازدارنده عمل کند.»

وی افزود: «علاوه بر این، پاسخ ایران باید به دقت تنظیم شود تا از هرگونه تاثیر نامطلوب احتمالی بر آتش‌بس احتمالی (در غزه) جلوگیری شود.»

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران تعمداً تا مشخص‌شدن نتیجه گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه، پاسخ به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخته است؟ گفت: «پاسخ ایران باید ۲ نتیجه مشخص داشته باشد. نخست، باید متجاوز را به دلیل ترور و نقض حاکمیت ملی ایران مجازات کند. دوم، باید قدرت بازدارندگی ایران را تقویت کند و پشیمانی شدید رژیم را به همراه داشته باشد تا از تکرار هرگونه تجاوز در آینده جلوگیری شود. »

طبق گزارش ایران پرس، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل همچنین تصریح کرد: «همچنین، پاسخ ایران باید از یک اثر سلبی احتمالی تاثیرگذار بر آتش‌بس (غزه) احتمالی اجتناب کند. احتمالا پاسخ ایران در زمان، شرایط و به‌گونه‌ای خواهد بود که این رژیم کمترین احتمال را می‌دهد؛ شاید هنگامی که چشمانشان به آسمان و صفحه رادار است، از زمین متحیّر شوند و شاید هم ترکیبی از این ۲ اتفاق رخ دهد.»

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و رژیم صهیونیستی برگزار شد.

وزیر خارجه آمریکا نیز در نهمین سفر خود از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به منطقه، به سرزمین های اشغالی فلسطین، مصر و قطر سفر و با مقامات صهیونیست و نیز رهبران ۳ کشور مصر و قطر به عنوان میانجی‌گران آتش‌بس دیدار و گفت‌وگو کرد.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای به‌عنوان بیانیه مشترک قطر، مصر و آمریکا اعلام کرد که مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه «جدی و سازنده» و در فضای مثبت انجام شد و ادامه مذاکرات در قاهره انجام خواهد شد.

اما طبق گزارش رسانه‌های متعدد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و غربی، خواسته‌های تازه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، مبنی بر حضور نیروهای ارتش رژیم اشغالگر در محور فیلادلفیا، به یکی از موانع بزرگ دستیابی به آتش‌بس در غزه تبدیل شده است.

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره‌کننده این جنبش برای توافق آتش‌بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری «مسعود پزشکیان» به تهران آمده بود، توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.  

پزشکیان در پیامی در واکنش به شهادت هنیه نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت هنیه در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.

پیش از این جنایت، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داد و شامگاه سه شنبه سی‌ام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محله های آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقه‌های ساختمان به بار آمد و «فواد شکر» از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به‌ عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور هنیه تشکیل جلسه داد

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر