انتقاد تند قالیباف از مدیریت در حوزه تورم: بابت بیعرضگی ها سفره مردم در حال کوچک شدن است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد تند از مدیریت در حوزه تورم گفت: امروز واقعا بخش عمده ای از مشکلات ما ریشه در بی تدبیری در سیاست گذاریهای اشتباه دارد. سفره مردم از بیعرضگی و تصمیم گیری های بد در حال کوچک شدن است.
به گزارش سایت دیده بان ایران ؛محمدباقر قالیباف نامزد ریاست جمهوری چهاردهم، در سومین دور از مناظره اول، به سوالاتی پیرامون تورم و نقدینگیپاسخ داد.
پیش از شروع دور سوم مناظره انتخاباتی سوالات کارشناسان و نخبگان به شرح زیر پرسیده شد:
مصباحی مقدم: یکی از مشکلات جامعه ما تورم مزمن در نرخ بالاست؛ ۶ سال است تورم ۴۰ درصد و بالاتر داریم. شما با این تورم مزمن چگونه می خواهید برخورد کنید؟
طهماسب مظاهری: ریشه اصلی رشد نقدینگی تحمیل دولت به بانکهاست.در صورتی که مردم شما را انتخاب کنند چه برنامه ای برای کنترل و مهار کسری بودجه و مهار تورم در حدودی که در برنامه هفتم پیش بینی شده دارید
محمدجواد ایروانی: برای تنظیم نقدینگی به تولید چه برنامهای دارید؟
پیمان قربانی: (با اشاره به ناترازی بانکها با توجه به سیاستها و تکالیفی که به آنها محول شده است)؛ برنامه شما با توجه به تاکید برنامه هفتم بر کاهش ناترازی بانکها، برای اصلاح نظام بانکی و احیای بانکهای ناتراز و حل و فصل بانکهایی که قابلیت احیا ندارند چیست؟
مهدی غضنفری: درباره افزایش نقدینگی گفته شده که موجب تورم می شود. در اقتصاد کلا پارامترها با هم بده بستان دارند و نمیشود فقط یک پارامتر را چسبید. شما چگونگی نقدینگی را مهار می کنید در حالی که نقدینگی که روغن چرخدنده های تولید است را تامین میکنید؟
محمدرضا پورابراهیمی: راهکارهای شما با فرض استقرار تحریمها، برای ناترازی بودجه به عنوان اصلی ترین موضوع و مولفه اثر گذار بر شاخصهای اقتصادی کشور چیست؟
اهم سخنان قالیباف به شرح زیر است:
*تورم از موضوعات حیاتی و جدی است؛ متاسفانه هم تورم بالایی داشتیم و هم طولانی و به مردم بخصوص آنها که حقوق ثابت داشتند، فشار زیادی وارد کرده است.
*تورم ریشه در سه موضوع دارد. اول اصلاح نظام بانکی. بانکهای خصوصی و یا حتی بانکهای دولتی باعث خلق پول شدند. این را باید چاره اندیشی کنیم.
*یکی از اقدامات مجلس یازهم، این بود که قانون جدید بانک مرکزی را نوشتیم و اقتدار به بانک مرکزی برگرداندیم تا بتواند این تخلفات و عدم کفایت سرمایه و کنترل نشدن بانکها را توجه کند. در کنار آن برای آنکه بتوانیم سرمایهگذاری را به تولید بیاوریم به آن توجه کردیم. ماده ۸ را یعنی تشکیل بانک توسعه را آوردیم. آنهم برای سال اول.
*نقدینگی حدود هشت هزار و 200 همت است و کیفیت این نقدینگی در محل تولید نرفته است
*از اقداماتی که در مجلس یازدهم انجام شد قانون جدید بانک مرکزی، اقتدار را برگرداندیم
*باید برای مردم، در حوزه تورم سپر حمایتی بگذاریم.
*مقام معظم رهبری 10 سال است نام سالها را با موضوع اقتصادی میگذارند
*در بودجه وقتی درآمد پایدار نداریم و وابسته به نفت هستیم و انضباط مالی؛ نکاتی هستند که باید انجام دهیم
*نیازمند مدیر قوی هستیم
*امروز واقعا بخش عمده ای از مشکلات ما ریشه در بی تدبیری در سیاست گذاریهای اشتباه دارد. سفره مردم از بیعرضگی و تصمیم گیری های بد در حال کوچک شدن است.
*حقوقهای اقشاری که قبل گفتم باید مطابق با تورم بالا برود و اگر رشد اقتصادی اتفاق بیفتد، به آن اضافه شود.
*درآمد نفتی کم و زیاد میشود و باعث مشکلات ریشهای و اساسی میشود.