خوردن منظم شکلات تلخ میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد
بهدلیل فواید شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق تحقیقات گستردهای روی آن انجام شده است، اما یافتههای محققان مختلف متناقض بوده و نباید از مضرات آن نیز چشمپوشی کرد. اکنون پژوهش جدیدی سراغ شکلات تلخ رفته و به گفته محققان خوردن منظم شکلات تلخ میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بهدلیل فواید شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق تحقیقات گستردهای روی آن انجام شده است اما یافتههای محققان مختلف متناقض بوده و نباید از مضرات آن نیز چشمپوشی کرد. اکنون پژوهش جدیدی سراغ شکلات تلخ رفته و به گفته محققان خوردن منظم شکلات تلخ میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند خوردن 5 وعده شکلات تلخ در هفته میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 21 درصد در مقایسه با افرادی که اصلاً این شکلات را نمیخورند، کاهش دهد.
ارتباط خوردن منظم شکلات تلخ با کاهش ابتلا به دیابت نوع 2
محققان در پژوهش خود هر چهار سال یکبار از شرکتکنندگان میخواستند پرسشنامههای خاصی را پر کنند؛ محققان ارتباط دیابت نوع 2 و مصرف شکلات را در 192 هزار و 28 نفر و تفاوت مصرف شکلات تلخ با شیری را در 111 هزار 654 نفر بررسی کردند.
پژوهشگران دریافتند فواید شکلات تلخ در شکلاتهای شیری وجود ندارد؛ خوردن منظم شکلات شیری با افزایش وزن مرتبط بود:
«مصرف شکلات شیری ارتباط مثبتی با افزایش وزن داشت. در مقایسه با افرادی که مصرف شکلات خود را تغییر ندادند، افزایش مصرف شکلات شیری طی دورههای چهارساله با 0.35 کیلوگرم افزایش وزن بیشتر همراه بود. افزایش مصرف شکلات تلخ با تغییر وزن ارتباطی نداشت.»
درکل، فلاونولها (Flavanol) –آنتیاکسیدان پلیفنول که در میوهها و سبزیجات نیز وجود دارد– با بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. شکلات تلخ با 50 تا 80 درصد کاکائو بالاترین فلاوان 3-اُل (Flavan-3-ol) با 3.65 میلیگرم در یک گرم شکلات را دارد؛ در مقابل بهطور میانگین 35 درصد شکلاتهای شیری فقط 0.69 میلیگرم از این ترکیبات را دارند.
به همین دلیل، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میان افرادی که 5 بار در هفته یک وعده شکلات تلخ میخوردند، 21 درصد کمتر بود اما افزایش مصرف شکلات شیری، با افزایش وزن طی طولانیمدت همراه بود. براساس نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه، 11.1 درصد بزرگسالان در آمریکا منظم شکلات میخورند اما فقط 1.4 درصد آنها شکلات تلخ (شکلاتهایی که حاوی 45 درصد یا بیشتر کاکائو هستند) مصرف میکنند.
یافتههای این پژوهش در ژورنال BMJ منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو