کد خبر: 162792
A

برای ساخت ساختمان ۲ طبقه چقدر میلگرد نیاز است؟

برای ساخت ساختمان 2 طبقه، مقدار میلگرد مورد نیاز بستگی به ابعاد و طرح ساختمان دارد. از این رو می بایست با توجه به نقشه ساختمان و هماهنگی با کارشناس اقدام به خرید نمود.

برای ساخت ساختمان ۲ طبقه چقدر میلگرد نیاز است؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ به طور کلی، برای یک ساختمان 2 طبقه با مساحت 100 متر مربع در هر طبقه، حدود 3 تن میلگرد لازم است. این مقدار ممکن است با توجه به نوع سازه، نحوه اتصالات و استانداردهای اجرایی تغییر کند. بنابراین، قبل از خرید میلگرد، بهتر است با یک مهندس مشورت کنید و طرح ساختمان را برای او نشان دهید تا بتواند مقدار دقیق میلگرد را برای شما محاسبه کند.

میلگرد و ویژگی استثنایی آن در بتن

میلگرد یک مصالح ساختمانی است که برای بهبود خواص بلوک های بتنی استفاده می شود. میلگردها دارای انواع ساده و بدون آج هستند که به دو صورت شاخه و کلاف به کار گرفته می شود. میلگرد در کار با بتن، چسبندگی را بهبود می بخشد و معمولاً به گونه ای قرار می گیرند که یک شبکه ایجاد کنند. به لطف ویژگی های فولادی (ضریب انبساط حرارتی بسیار شبیه به بتن)، آرماتور مقاومت کششی پایین بتن را جبران می کند. میلگرد ممکن است مقاومت در برابر شکست بتن را تا چند برابر افزایش دهد.

Capture

مهندسان عمران هنگام طراحی ساختمان ها و راهرو های بتن ریخته شده از فولاد تقویت کننده استفاده می کنند. علاوه بر افزایش مقاومت کششی، میلگرد همچنین انعطاف پذیری بتن در برابر ترک را بهبود می بخشد و امکان کاهش ضخامت بلوک های بتنی را فراهم می کند.

استفاده از آرماتور مطمئناً راه حل ساختمانی گران تری است. با این حال، پیمانکاران تمایل دارند از آن در عمل در تمام پروژه های ساختمانی استفاده کنند - استفاده از بتن غیر مسلح غیر معمول است. پس از چند سال متوجه خواهید شد که قرار دادن میلگرد در واقع یک تصمیم صرفه جویی در هزینه بوده است. چرا؟ زیرا دال‌ های بتن آرمه، بلوک‌ ها، راهروها و ساختمان‌ ها عمر بسیار طولانی‌ تری خواهند داشت.

متره و برآورد میلگرد مورد نیاز در ساختمان دو طبقه

قدم اول در هر پروژه ساختمانی، برنامه‌ ریزی برای تهیه مواد اولیه است که بر اساس بزرگی و کوچکی پروژه حجم این مواد مشخص می‌ شود.

در ساخت و ساز به محاسبه و اندازه‌ گیری مقدار مواد مورد نیاز مواد اولیه متره می‌ گویند و به کسی که این محاسبه را انجام می‌ دهد مترور می‌ گویند. در یک پروژه ساختمانی اگر این عمل به بهترین شکل و به طور دقیق انجام شود تا حد زیادی در هزینه‌ ها صرفه‌ جویی می‌ شود، اما اگر این کار توسط یک فرد کاربلد و ماهر انجام نشود می‌ تواند هزینه‌ های اضافی به همراه داشته باشد.

از آنجایی که میلگرد یکی از مهم‌ ترین مصالح ساختمانی است، اندازه‌ گیری دقیق آن اهمیت دارد؛ که برای این کار باید هر یک از بخش‌ های ساختمان را جداگانه محاسبه کرد، تا به طور دقیق میلگرد مورد نیاز برای ساختمان دو طبقه مشخص شود.

محاسبه میلگرد برای ساختمان دو طبقه

اگر قصد دارید برای یک ساختمان دو طبقه مقدار میلگرد مورد نیاز را محاسبه کنید، باید هر یک از بخش‌ های سقف، فونداسیون و ستون‌ ها را به طور جداگانه محاسبه کنید، در ادامه روش محاسبه هر کدام گفته می‌ شود.

میلگرد مورد نیاز در فونداسیون

فونداسیون یا همان پی، پایین‌ ترین بخش یک ساختمان است که تمام وزن ساختمان بر روی آن قرار دارد و در اصل نقش خیلی مهم بر روی مقاومت کل ساختمان دارد.

در فونداسیون یک ساختمان میلگردهای به کار رفته به سه صورت طولی، عرضی و تقویتی تقسیم می‌ شوند؛ که هر کدام از آن‌ ها به شکل جداگانه، برای محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ساخت ساختمان حساب می‌ شود.

میلگرد طولی در فونداسیون: به میلگردهایی که در طول محور ردیف بالا و پایین فونداسیون قرار می‌ گیرند، میلگرد طولی گفته می‌ شود.

برای این که بتوانید میلگرد طول در فونداسیون را محاسبه کنید باید مفهوم کاور و خم را به خوبی بشناسید، کاور به مقدار فاصله‌ ای گفته می‌ شود که میلگرد با قسمت بیرونی بتن دارد. مفهوم خم نیز به دو سر میلگردها گفته می‌ شود که برای اتصال به یکدیگر خم می‌ شوند.

روش محاسبه میلگرد فونداسیون طولی مورد نیاز برای ساخت ساختمان دو طبقه:

برای محاسبه یابد دو برابر عدد کاور را از طول محور طولی خود کم کنید و سپس دو برابر طول خم را به عدد به دست آمده اضافه کنید.

میلگرد عرضی در فونداسیون: برای این که بتوانید طول میلگرد عرضی را به دست آورید باید تمام روش‌ هایی که در میلگرد طولی انجام داده‌اید را دوباره انجام دهید، یعنی ابتدا عرض را به دست آورده و دو برابر کاور را از آن کم و دو برابر خم را به آن اضافه کنید.

میلگرد تقویتی در فونداسیون: از آنجایی که فونداسیون یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های یک ساختمان است، برای تقویت آن در قسمت بالا و پایین میلگردهایی اضافه می‌ شود. میلگردهای این قسمت بدون خم هستند و برای محاسبه کافی است طول و تعداد آن‌ ها را در یکدیگر ضرب کنید.

محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ستون ساختمان

مقدار میلگرد مورد نیاز برای ستون یک ساختمان به سقف و نوع اسکلت آن ساختمان بستگی دارد. به طور مثال اگر اسکلت ساختمان بتنی باشد به طور تقریبی 12 تا 18 کیلوگرم میلگرد نیاز دارید و اگر ساختمان شما دارای سقف دال دو طرفه باشد، حدودا 60 تا 85 کیلوگرم میلگرد لازم است.

میلگرد مورد نیاز برای سقف ساختمان

به طور کلی دو نوع سقف وجود دارد که یکی از آن‌ها ارزان‌ تر و دیگری گران‌ تر است.

سقف ارزان‌ تر که تیرچه بتنی است، بین 5 تا 7 کیلوگرم برای هر متر مربع میلگرد نیاز دارد؛ سقف گران‌ تر که دال بتنی توپر است بین 10 تا 16 کیلوگرم برای هر متر مربع میلگرد نیاز دارد.

میلگرد برای یک ساختمان دو طبقه

معمولا در ساختمان‌ سازی از میلگردهایی با سایز 12، 14 و 16 استفاده می‌ شود. در اکثر پروژه‌ های ساختمانی از میلگرد سایز 12 استفاده می‌ شود که قیمت آن براساس وزن آن مشخص می‌ گردد.

میلگرد سایز 14 دارای کیفیت بالایی است، به همین دلیل برای تقویت فونداسیون یک ساختمان از آن استفاده می‌ شود؛ زیرا باعث استحکام بیشتر سازه شما می‌ گردد.

میلگرد سایز 16 در دسته A3 و آج 400 ق رار می‌ گیرد که کار آن تقویت پی ساختمان در برابر نیروهای وارد شده است. در ساختمان سازی میلگرد سایز 16 به دلیل داشتن استاندارد بالا کاربرد بیشتری نسبت به سایر میلگردها دارد.

توجه داشته باشید هر چقدر وزن میلگرد کمتر باشد، در نتیجه مقاومت آن بیشتر می‌ شود.

محاسبه تقریبی میلگرد برای یک ساختمان دو طبقه

همان‌ طور که در قسمت بالا گفته شد، برای محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ساخت ساختمان باید روش‌ های بالا را طی کنید. اما به طور کلی میزان میلگرد بر اساس وسعت و نوع سازه مشخص می‌ شود.

برای صرفه جویی در هزینه‌ های ساخت و ساز باید به‌ طور دقیق و کافی میلگردهای مورد نیاز برای دو طبقه را خریداری کنید. از آنجایی که بازار آهن نوسانات روزانه دارد، بهتر است از جایی خریداری کنید که کیفیت و قیمت به‌ صرفه‌ ای داشته باشد.

خرید میلگرد برای ساخت ساختمان 2 طبقه

میلگرد یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که برای تقویت سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. برای خرید میلگرد برای ساخت ساختمان 2 طبقه، باید به چند نکته توجه کنید. اول اینکه میلگرد باید دارای استاندارد ملی باشد و از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. دوم اینکه میلگرد باید با طرح و نقشه ساختمان هماهنگ باشد و از اندازه، قطر و شکل مناسبی باشد. سوم اینکه میلگرد باید از فروشنده‌ای معتبر و قابل اعتماد خریداری شود و قبل از خرید، باید قیمت و شرایط فروش را با دقت بررسی کنید. چهارم اینکه میلگرد باید با حفظ کیفیت و استاندارد، به محل پروژه حمل و نقل شود و در زمان مناسب به کار گرفته شود. بنابراین دقت به راهنمای خرید میلگرد می تواند گزینه مناسبی در زمان خرید باشد.

جمع بندی

برای صرفه‌ جویی در هزینه‌ های ساخت و ساز باید به طور دقیق و کافی میلگردهای مورد نیاز برای دو طبقه را خریداری کنید. از آنجایی که بازار آهن نوسانات روزانه دارد، بهتر است از جایی خریداری کنید که کیفیت و قیمت به‌صرفه‌ ای داشته باشد

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر