یک مقام دولت پزشکیان: قیمت گوشت و مرغ را در سه ماه اخیر کنترل کردهایم
سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی در گفتوگو با خبرگزاری رسمی دولت گفت: قیمت گوشت در بازار واقعی مشخص است و مردم شاهد ثبات بازار گوشت و مرغ هستند. قیمتها را در سه ماه اخیر کنترل کردهایم.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، داریوش یوسفی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا (ارگان رسانهای رسمی دولت) درباره برخی گمانهزنیها درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار و انتشار اخباری مبنی بر هر کیلوگرم راسته گوسفندی به قیمت یک میلیون و ۲۳۹ هزار تومان افزود: قیمت محصولات کشاورزی و گوشت و مرغ در بازار واقعی مشخص است و مردم گوشت مورد نیاز خود را باید از فروشگاههای زنجیرهای نه از فضای مجازی خریداری کنند.
سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی اظهار داشت: در چند روز گذشته برخی از کانالها در فضای مجازی بدون تحلیل واقعی از تولید و بازار اقدام به نشر اخباری کردند که تلاش مسئولان و متولیان صنف پروتئین کشور را خدشه دار کرده است.
وی افزود: تمام افرادی که کمی از قطعهبندی و بستهبندی گوشت و مصرف آن آگاهی دارند، میدانند که این کالا با شرایط عرضه «مغز راسته» از کالاهای لوکس به شمار میرود و به دلخواه و سلیقه مشتری بدون استخوان و چربی، با قیمتهای خاص عرضه میشود.
یوسفی با بیان این که در سایر محصولات پروتئینی از قبیل گوشت گوساله، مرغ و ماهی نیز همین شرایط حاکم است، تصریح کرد: از سالهای گذشته نیز اینگونه کالاها که بنا به خواست مشتری و قیمت خاص تهیه و عرضه میشوند، ارتباط مستقیمی با قیمتهای متعارف نداشته و به طور معمول مشتریهای خاصی دارند که قیمت برایشان اهمیت چندانی ندارد.
وی اظهار داشت: گوشت قرمز داخلی قیمت مصوب ندارد و عرضه و تقاضا تعیین کننده این قیمتها است.
این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها گوشت وارداتی قیمت مصوب دارد، گفت: گوشت وارداتی به صورت مخلوط در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و تره بار شهرداری با قیمتهای مصوب عرضه میشود.
سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی یادآور شد: گوشت قرمز از معدود کالاهای اساسی است که از زمان استقرار دولت جدید کمترین افزایش قیمت را داشته است.
یوسفی تصریح کرد: با توجه به نرخ تورم حدود ۳۵ درصدی طی یک سال گذشته، تغییرات قیمتی گوشت کمتر از ۲۰ درصد بوده است.
وی افزود: دولت چهاردهم از همان ابتدای فعالیت خود تلاش کرده با افزایش واردات نهادههای کشاورزی و کاهش قیمت آن، به تقویت تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی بپردازد.
به گفته وی، این روند موجب افزایش تولید داخلی و کاهش قیمت حدود ۱۰ درصدی این محصول در ۳ ماهه اخیر شده است.
وی اظهار داشت: دولت با واردات گوشت قرمز در حد کمتر از ۱۰ درصد و عرضه با قیمت مناسب و پایینتر از قیمت بازار، تلاش در کنترل قیمتها داشته است.
یوسفی خاطرنشان کرد: با تدابیر حمایتی دولت گوشت تولیدی داخلی به صورت توافقی از تولیدکنندگان خریداری تا ضمن عرضه در بازار مصرف، میزان نیاز بازار تا پایان سال و ماه مبارک رمضان مدیریت شود.