ممنوعیت اشتغال اتباع خارجی در استانهای ممنوعه
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به ممنوعیت اشتغال اتباع خارجی در استانهای ممنوعه کشور، گفت: تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در مناطق ممنوعه خلاف قانون است.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، نادر یاراحمدی با اشاره به اینکه براساس «آییننامه مربوط به تعیین مناطق ممنوعه برای تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در مرزهای کشور» و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مناطق ممنوعه به مناطقی گفته میشود که اسکان، تردد و اشتغال اتباع خارجی در آنجا ممنوع میباشد، اظهار کرد: برخی از استانهای ممنوعه برای ورود اتباع خارجی، تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع بصورت غیر قانونی میکنند.
مشاور وزیر کشور تاکید کرد: گردشگران، سرمایه گذاران، دارندگان اقامت ویژه و رانندگان گذری (ترانزیت) دارای روادید و مجوز لازم، از شمول این مصوبات خارج هستند.
وی ادامه داد: در مجموع طبق این قانون استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی، گیلان، مازندران، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و همدان به طور کلی برای تردد و اسکان اتباع خارجی ممنوع بوده و برخی از مناطق استانهای دیگر نیز حسب مورد، جزو مناطق ممنوعه هستند.
یاراحمدی در ادامه به سفر اخیرش به استان مازندران و شهر ساری اشاره کرده و با بیان این موضوع که در این شهر اتباع خارجی بویژه افغانستانی با وجود ممنوع بودن به کار مشغول بودند، گفت: اشتغال و اقامت اتباع خارجی و بویژه افغانستانی حتی به صورت کوتاهمدت نیز در مازندران ممنوع است و اتباع اهل این کشور فقط با ویزای گردشگری میتوانند به این خطه از شمال کشور سفر کنند.
مشاور وزیر کشور افزود: با توجه به اینکه مازندران برای برخی از اتباع به ویژه اتباع افغانستانی منطقه ممنوعه محسوب میشود، این اتباع با وجود اینکه میتوانند در برخی استانها به صورت قانونی حضور داشته باشند به هیچ وجه نمیتوانند در مازندران به صورت قانونی هم، به اشتغال بپردازند.
وی با بیان اینکه اتباع افغانستانی فقط میتوانند با دریافت ویزای گردشگری به عنوان گردشگر به مازندران سفر کنند، گفت: هر گونه اشتغال به کار برای اتباع افغانستانی ممنوع است و ما حتی برای اتباع افغانستانی مجوز اقامت کوتاه مدت هم در مازندران صادر نمیکنیم.
مشاور وزیر کشور به مصوبات شورای امنیت کشور در این مورد اشاره کرد و یادآور شد: استانهای مختلف، به استانهای ممنوعه و استانهای مجاز برای حضور اتباع افغانستانی تقسیم شدند که مازندران در دسته استانهای ممنوعه قرار میگیرد.
یاراحمدی خاطرنشان کرد: سالانه تعداد زیادی اتباع افغانستانی با استفاده از ویزای گردشگری به مازندران سفر میکنند و متأسفانه توسط کارفرمایانی به کار گرفته میشوند که این اقدام میتواند مخاطرات امنیتی در پی داشته باشد. بنابراین کارفرمایان نباید کسی که هویتش هنوز برای ما روشن نیست را به کار بگیرند.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: از همه کارفرمایان و مالکان مناطق گردشگری خواهش میکنم در این زمینه با همه مقامها و دستگاههای امنیتی و ادارات کل اتباع در استانها همکاری کنند تا در این مورد مشکلی ایجاد نشود.
وی با اشاره به پذیرش اتباع افغانستانی در ایران در زمان وقوع جنگ داخلی این کشور، افزود: ما نمیتوانیم نسبت به تحولاتی که در کشور افغانستان صورت میگیرد بیتفاوت باشیم و در یک شرایطی عدهای را به عنوان آواره که یک تعریف حقوقی برای جنگزدگان است پذیرفتیم و به آنها امکانات دادیم. اما امروز اعلام میکنیم دیگر توان نداریم و زیرساختهای ما توان جذب بیشتر از این را ندارد.
یاراحمدی در ادامه درباره اقدامات وزارت کشور برای پیشگیری از ورود غیر قانونی اتباع افغانستانی در کشور به ایسنا گفت: در مرز ساخت دیوارهایی برای جلوگیری از حضور گسترده اتباع در داخل کشور آغاز شده و فعالیتهای قانونی با استفاده از مصوبات قانونی جدید و کمکهای قوه قضاییه، در حال انجام است.
مشاور وزیر کشور اظهار کرد: در تمام ایستگاههایی که در کل استانها و مناطق مرزی داریم از همه کسانی که شناسایی و دستگیر میشوند آزمایشهای بیومتریک شامل اثر انگشت و عنبیه ثبت میشود و امکان ندارد کسی که دستگیر میشود را نتوانیم شناسایی کنیم. اما از همه مردم نیز میخواهیم در این زمینه کمک کنند.
منبع: ایسنا