روایت عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از اختلاف بین جبهه پایداری و قالیباف/ آقا تهرانی گفت: ما در لیست واحدی که قالیباف حضور داشته باشد حضور پیدا نمیکنیم! چون خط قرمز ما فساد است/ پیشنهاد قالیباف این بود که از کاندیداتوری انصراف بدهند
آقای آقاتهرانی پس از گذشت حدود یک ساعت، تماس گرفتند و گفتند با دوستان مشورت کردیم لذا با پیشنهاد شما موافقت نداریم. گفتند خط قرمز ما فتنه و انحراف و فساد است؛ لذا با این شاخصها، ما در لیست واحدی که آقای قالیباف حضور داشته باشد حضور پیدا نمیکنیم!
به گزارش دیده بان ایران؛ با بالاگرفتن تقابل میان دو گروه شورای ائتلاف اصولگرایان و جبهه پایداری و همچنین توییت صبح امروز ایت الله مصباح درباره انتخاب مشروع نامزدهای لیست جبهه پایداری برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جواد تاجیک عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب طی نگارش یادداشتی در شماره امروز روزنامه صبح نو نزدیک به محمدباقر قالیباف مشروح مذاکرات بین شورای ائتلاف و علت اختلاف بین این شورا و جبهه پایداری را به شرح زیر ذکر کرد که مشروح آن در پی می آید:
۱- بعد از انتشار غیررسمی فهرست نهایی ائتلاف، بازخوردهای منفی زیادی نسبت به ترکیب کلی و برخی نفرات فهرست بهوجود آمد. از جمله شخص آقای قالیباف نسبت به عدم تناسب ترکیب کلی فهرست با شعار ائتلاف (نجات اقتصاد ایران) یک موضعگیری توییتری انجام دادند. شورای انتخاب صبح روز چهارشنبه،
۲۳ بهمن تشکیل جلسه داد تا در مورد ترمیم لیست تصمیماتی گرفته شود.
۲- در جلسه شورای انتخاب مصوب شد برای ترمیم لیست در سه بخش مشخص که روی آن اعتراضاتی از درون و برون ائتلاف وجود داشت (تیم اقتصادی، دو نفر از چهرهها، نماینده اسلامشهر) و همچنین برای عملیاتیکردن وحدت با پایداریای که دود سفید آن توسط آقای آقاتهرانی بلند شده بود، یک کارگروه
۹ نفره تشکیل بشود و کار را با سرعت بیشتری پیش ببرد و تا شب به نتیجه برساند. شورا با رای اکثریت به این کارگروه اختیار تام داد تا در حوزههای مشخصشده تصمیمگیری کند.
۳- آقایان حدادعادل، چمران، حجتالاسلام قاسمیان، باهنر، بذرپاش، سروری، مهدی محمدی، جواد تاجیک و خانم معصومه آباد بهعنوان کمیته ۹ نفره تعیین شدند. همچنین آقای بیآزار تهرانی هم بهعنوان علیالبدل تعیین شدند و بهدلیل اینکه یکی از دوستان حضورش قطعی نبود، از ایشان هم دعوت شد در جلسه حضور داشته باشند.
۴- این کمیته بعدازظهر چهارشنبه تشکیل جلسه داد و از آقای قالیباف نیز دعوت کرد بدون حق رای در جلسه حضور داشته باشد و دغدغههای خود را بیان کند. آقای قالیباف با یک پیشنهاد مشخص برای وحدت با پایداری و درخواست برای تقویت اقتصادی فهرست در جلسه حضور پیدا کرد. پیشنهاد ایشان برای وحدت، لیست واحد بر اساس ترکیب ۱۲+۱۲+۶ بود. ۱۲ نفر مشترک، ۱۲ نفر ائتلاف و ۶ نفر پایداری.
۵- پیشنهاد آقای قالیباف در جلسه مصوب شد و همانجا تلفنی توسط آقای حدادعادل به آقای آقاتهرانی انتقال داده شد. اسامی ۱۲ نفر تلفنی برای آقای آقاتهرانی خوانده شد و ایشان هم یادداشت کردند. آقای حداد به ایشان گفت اینها مشترکات لیست ۳۰ نفره ما با لیست ۶۰ نفره شما هستند، لذا به فرض قبول پیشنهاد ائتلاف برای لیست واحد، به اینها دست نزنیم. (آقای حدادعادل نگفتند که اگه دو لیست هم شدیم، شما از اینها استفاده کنید تا مشترکات بالا برود)
۶- آقای آقاتهرانی پس از گذشت حدود یک ساعت، تماس گرفتند و گفتند با دوستان مشورت کردیم لذا با پیشنهاد شما موافقت نداریم. گفتند خط قرمز ما فتنه و انحراف و فساد است؛ لذا با این شاخصها، ما در لیست واحدی که آقای قالیباف حضور داشته باشد حضور پیدا نمیکنیم! پیشنهاد مشخص پایداری وحدت حداکثری و نهایتا وحدت ۲۹+۱ بود، یعنی بنشینیم روی مشترکات توافق کنیم ولی دو لیست بدهیم. یک لیست ۲۹ نفره + آقای قالیباف برای ائتلاف و یک لیست ۲۹ نفره + آقای آقاتهرانی برای پایداری. (ناگفته نماند پنج ماه است آقای حداد تلاش میکنند وحدت حاصل شود. چهار جلسه با دوستان پایداری برگزار کردند. بنده و آقای دکتر عامری، دبیر کل جمعیت ایثارگران و جانباز عظیمالشان حاج مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان هم یک جلسه مفصل خدمت آقای آقاتهرانی رسیدیم و حتی گفتیم ما و آقای حداد حاضریم برای رسیدن به وحدت دست و پای شما را ببوسیم اما شرطشان همان بود که عرض شد: نبود قالیباف)
۷- آقای قالیباف اینجا بعد از پیشنهاد پایداری اعلام کردند که حاضرند برای حصول وحدت و ارائه لیست واحد، دو کار انجام دهند: بروند از کاندیداتوری انصراف بدهند تا وحدت کامل ایجاد شود یا از ائتلاف بیرون بروند و بهعنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کنند. ایشان تاکید کردند در این حالت، لیست هم نخواهند داد تا به ائتلاف آسیبی نرسد. آقای قالیباف برای هر دو پیشنهادش روح برادر شهیدش را گواهی گرفت که بدون ناراحتی انجام خواهند داد.
۸- پیشنهادات پایداری و موضوع کنار رفتن آقای قالیباف در جلسه مورد بررسی قرار گرفت. هر دو پیشنهاد آقای قالیباف رد شد. مهمترین دلیلش در ذهن دوستان این بود که کنار گذاشتن آقای قالیباف به منزله پذیرفتن اتهامات پایداری به ایشان است. پیشنهاد پایداری هم به چند دلیل از جمله نقض اصول وحدت و نفی یکی از ارکان آن، غیرعملیاتی تشخیص داده شد و پذیرفته نشد.
۹- در این جلسه که تا ساعت یک بامداد طول کشید، چهار بار هم رایگیری انجام شد. رایگیری اول مربوط به نماینده اسلامشهر بود که بهخاطر برخی مسائل، منوط به نتیجه نظرسنجی عمومی در سطح شهرستان شده بود. اینجا به اتفاق آرا، آقای شریفیان بهعنوان نامزد شهرستان اسلامشهر در فهرست تهران تعیین شد.
۱۰- رایگیری دوم مربوط به بخش چهرههای فهرست بود. آقایان تقیپور و شاکری در روز رایگیری شورای انتخاب شرکت داده نشده بودند چرا که شورای نگهبان ایشان را بهخاطر عدم استعفای از عضویت علیالبدل شورای شهر تهران از نامزدی در انتخابات محروم کرده بود. از آنجا که شورای نگهبان در پایان همان روز مشکل را مرتفع کرد، اینجا رایگیری مجددی انجام شد و این دو نفر هم شرکت داده شدند.
۱۱- رایگیری سوم و چهارم برای ترمیم لیست در بخش اقتصادی بود. مقرر شد چهار نفر از جوانها که اقتصادیتر هستند به جمع اضافه و چهار نفر از فهرست خارج شوند. این کار بدون هرگونه شائبهای نسبت به افراد لیست انجام شد و آقایان عمویی (دیپلماسی اقتصادی)، خاندوزی (متخصص اقتصاد)، توانگر (اقتصادانرژی) و زمانیان (سیاستگذاری اقتصادی) با رای اکثریت وارد لیست شده و چهار نفر با رایگیری خارج شدند. (آقایان مجتبی ابراهیمی، علی جعفری، جواد نیکیملکی بهعلاوه جناب رسولی که خودشان انصراف دادند.)